Cosichem & Analitical

Sisteme de macinare de înaltă eficiență, cu design funcțional și compact de până la 55 kW. 

Opțiuni: Zona ATEX 0/1/2, Vacuum, PLC-control, Versiune ceramică  

Tipul de TORUSMILL®

Puterea

kw

Volumul produsului

litri

Volum container

  litri

TORUSMILL® SK115

15

35 ‒ 400

75 - 500

TORUSMILL® SK122

22

35 ‒ 400

75 – 500

TORUSMILL® SK537

37

100 - 1000

200 - 1250

TORUSMILL® SK1000

45 / 55

250 – 1600

500 - 2000

  

Moara cu coș inovativa pentru containere de la 50 pana la 2000 de litri

TORUSMILL® SK sunt mori cu coș, de mare eficiență, cu care se obțin rezultate excelente de măcinare într-un timp foarte scurt.TORUSMILL® SK este disponibil în versiuni cu puterea de la 15 kW până la 55 kW pentru procesarea produselor cu viscozitate mica și medie. Dispozitivul de prindere este potrivit pentru un volum al recipientului de  până la 2000 litri. Circulația rapidă a produsului prin coșul de măcinare se realizează printr-o turbină integrată, patentată. Acest lucru asigură un număr mare de treceri și o distributie ingusta a dimensiunilor  particulelor. Discul de dispersie montat sub coșul morii asigură o circulatie a produsului în interiorul containerului cu un volum mort minim.

 • Coș de frecare cu perete dublu, adecvat pentru sistemele de răcire și încălzire. Căldura generată în timpul procesului de măcinare este disipată efectiv de lichidul de răcire, ghidat in spirală in interiorul peretelui dublu.
 • Circulația excelentă a produsului este realizata de turbina patentată și discul de dispersie
 • Aducerea la scară de la instrumentul de  laborator TML la mașina de producție TORUSMILL® SK se face extrem de usor si precis.
 • Se pot utiliza containere cu volume diferite deja existente in dotarea utilizatorului.
 • Reglarea variabila a vitezei cu ajutorului unui convertor de frecvență modern.
 • Opțiuni: Anti-EX Zona ATEX 0/1/2, Vacuum, PLC-control, Versiune ceramică

 Controlul procesului pentru moara cu coș TORUSMILL® SK se face cu ajutorului unui panou de comanda cu urmatoarele functii:

 • Indicarea digitală a vitezei, amperajului și temperaturii produsului
 • Reglarea vitezei variabile
 • Butoane și contactoare pentru Alimentarea cu energie, Start, Stop, reglarea înălțimii, golirea cosului de frecare și Oprire de urgență  

TORUSMILL® SK poate fi echipat și cu comanda PLC. Afișajul grafic permite indicarea parametrilor operaționali precum viteza, puterea generata, viteza periferică a discului de amestecare, cuplul și temperatura produsului.Combinația dintre un afișaj grafic și controlul PLC standard permite o extindere și o adaptare a sistemului de control pentruun control optim al procesului de dispersie. 

Moara cu coș TORUSMILL® SK poate fi dotata optional cu sistem de scraper și capac pentru funcționare sub vid

 • Fara capac: pentru produse fără solvent, TORUSMILL® SK poate fi utilizat cu un container deschis, fara capac.
 • Capac cu lampa, sistemul de deschidere si sistem scraper optional: Cu toate acestea, din motive de siguranță, TORUSMILL® SK poate fi echipat cu un capac simplu.În timpul procesului de macinare, capacul se sprijina pe container datorită unei caracteristici inteligente; capacul este prins de ax si se misca odata cu acesta. Diametrul capacului se selecteaza astfel încât containerele cu diametre diferite să poată fi acoperite în siguranță. Capacul poate fi echipat cu un dispozitiv de iluminare a recipientului, o deschidere pentru adăugarea produselor, respectiv pentru aspirarea prafului și fumului și cu un sistem de scraper.
 • Capac de etansare: Este esențială utilizarea unui capac complet închis pentru funcționarea sub vid sau cu produsele pe bază de solvenți.